Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

hétfő, június 11

Nazca

Nazca majomA Machu Picchu után ez a második fő kulturális látványosság. A kősivatag (pampa) felületén a felső kövek elmozditásával kialakitott hatalmas rajzokat csak a levegőböl lehet meglátni. Az éjszakai buszozás után egyből a repteret vettük célba, ahol szemezgettünk a kismillió társaság közül. Mindenki ugyanazt ajánlotta, igy a kérdés csak az volt, hol tudjuk lejjebb nyomni az árat. Végül 33USD fejében repülhettünk fél órát egy kis 5 személyes géppel. A légköri viszonyok miatt repülni csak délelőtt lehet, később már semmit se látni a vonalakból. Reggelizni nem ajánlott, igy egy kávéval dekkoltunk vagy két órát mire sorra kerültünk.
Eltart egy ideig mire megszokja a szem, hogy az egész terület tele van mindenféle vonalakkal meg karistolásokkal, és a rajzoknál csak vékonyan fogott a "tinta". Összesen 14 rajz fölött kőröztünk meg bedőltünk meg pörögtünk, és egy-kettőt még igy is elszalasztottunk. Összességében ez egy olyan dolog, amit valszeg csak egyszer csinálsz meg életed során, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy jól összerakott dokumentumfilm szép felvételekkel többet ad.

10 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home