Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

vasárnap, június 3

Aquas Calientes

Minden alkalommal csodálkozásra késztet, amikor valamilyen basic helynévvel találom szembe magam. Ez is ilyen. Melegvizek. Szinte látom ahogy megy a két jóképességű, realizálják mi a szitu, és egzakt módon definiálják is a hely nevét. [Ennél tömörebb (igaz kevésbé szakszerű) már csak az volt, aki felkiáltott: Hé, víz!] A dolog mögött van némi tévedés is, mert eredetileg Machu Picchu pueblo volt a hely neve.
Na de nem is erről van itten szó, hanem arról a tényről, hogy ezekhez a melegvizekhez és Picchuhoz az útikönyvek szerint két út vezet. Az első az "Inka Trail", ami egy eredetileg kellemes kis három napos túra, mára napi 500 turistára (brrr) limitált a belépés, kizárólag vezetővel (lekövezett úton eltévedni?), potom 300USD. A második a kényelmes változat. Cuscóban vonatra szállunk és pár óra alatt ott is vagyunk, 70USD retúr. Szun Ce után szabadon (van rá magyar verzió is) gondoltuk akkor mi nem szemből, hanem kerülőhadművelettel vágunk neki. Bettica, akit a Hospitality clubbon keresztül ismertünk meg el is látott minket rengeteg infóval. Cuscóból busszal Santa Mariába. Kellemes, de igen rázós, hat órás élmény a helyiekkel (15Sol/fő). Innen collectivóval (mikrobusz) irány Hidro (10Sol/fő). Két felejthetetlen óra a perui homokos szerpentines pályán, volánnál a lokál Colin McRae aki szarrá hajtja a gépet, ami WRX helyett Toyota Hiace, mi meg hátul a hering szekcióban, huszonkettedmagunkkal + a csomagok. Az ezután következő két órás sinekmenti séta az álmaidat is sínre teszi.

So there is this village of hot waters aka Machu Picchu pueblo and all the guide books describe only two ways to get there. The first one is the famous, crowdy and guided Inka Trail where you can walk there in three days with other 500 (brrr) fellows for only 300USD. The second option is by train from Cusco. The return ticket is about 70USD. But if you have ever read Sun Ce's classic you should know that there is such thing as "bypass operation"... or whatever. Thanks to Bettica from Hospitality Club we got lots of info on how to get there. Here it is the description of the alternative route in three sections: The Sticky, which is a six hour bus ride from Cusco to Santa Maria on the local bus, course with local folks. The Rally is the unforgatteble collectivo ride from Santa Maria to Hidro. Your driver thinks he is the ultimate Colin McRae, level nine on the dusty zigzag peruvian race. Toyota Hiache as Subaru WRX and course you in the back with 22 other people and heaps of luggage. The last two hours walk from Hidro to Aguas Calientes is going next to/on the railway. This will give you lovely dreams.

5 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home