Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

szerda, május 30

Summa Bolívia

Bolivia zaszlojaAz eltöltött két hónap után álljon itt egy összesítés. Előtörténetnek annyit, hogy ez az ország várakozásainkal ellentétben felküzdötte magát a topra. Petracseknél vetekszik Új-Zélanddal.
Táj: Mi a Salar de Uyunin keresztül léptünk be Chiléből és ez egyben meg is adta az alaphangot. Ha lehetne, megismételnénk!
Emberek: Alapvetően szuper kedvesek és nem lehúzósak. A fotózást nehezen veszik. Kis dumcsi után vagy karnevál alkalmával viszont mehet.
Nyelv: Talán a legjobb hely spanyol tanulásra, mert a környező országoknál lassabban és tisztábban beszélnek.
Kaja: Ez a csúcs. Számunkra igazi gasztronómiai élvezet volt, és nem csupán a turistákra szakosodott éttermekre gondolok. Ha jó kaja kell, irány a piac Cochabambában, Sucrében, nem lehet mellé fogni.
Kedvenc kaja: Petracsek > grillezett sajtos saláta (Cochabamba, Mercado 25 de Mayo), Erich > Pique macho, bárhol + a piaci gyümölcssali.
Ital: Petracsek > a frissen csavart narancs (mandarin, grapefruit) az utcai árusoktól, Erich > Jugo de tumbo (éretlen passionfruit lé). Kedvenc sör: Huari
Kedvenc hely: Petracsek> Toro Toro és Sorata, Erich> Sucre és az összes trek.
Könyv: Pete Good - Betwen a rock and a hard place
Web: www.boliviasolidarity.org
Bónusz: a külügy honlapjára ráférne egy frissítés - 5 éve még lehet, hogy veszélyes volt :P

After two months we had to leave but lets point out that this country gave us much more than we expected. For Petra is almost matching New-Zealand.
Landscape: We came through the Salar de Uyuni and this gave us a good start. If we could we would do it again.
People: friendly, you don't feel like a moving well lined purse . To take pictures is not that easy but after a small talk should be no problem.
Language: Probably the best place to catch the language cos they speak slower and clearer than in the neighbouring countries.
Food: Simply brilliant. For us it was a gastronomic journey, especially the market food. You can't be wrong on the markets of Sucre or Cochabamba.
Drinks: Petra > fresh OJ from the street stalls, Erich> Jugo de tumbo (unripe passionfruit juice) Favourite beer: Huari
Favourite places: Petra> Toro Toro and Sorata, Erich> Sucre and all the treks.
Book: Pete Good - Betwen a rock and a hard place
Web: www.boliviasolidarity.org

2 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home