Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

hétfő, május 21

Sorata

SorataA pizsamánk éjszaka a következő: 2 zokni, aláöltözet nadrág (sexypants), tréningnadrág, rendes nadrág, aláöltözet póló, 2-3 pulcsi, Erichen termó és kabát, sapka, kesztyü. És így sem elég. Bizonyítást nyert, hogy a felszerelésünk egy része teljesen alkalmatlan magashegyi túrákhoz. Ilyen például a nyári sátor, aminek remek szellőzése van, a szupergagyi warehouseos polifoam és a lassan nemlétező hálózsák, amiben 14 hónapja kb nap mint nap alszunk. És a sátor reggel megint jeges.
A maradék gázon cocateát készítettünk és nudlit (3 perces kínai tésztaleves). A nap még nem sütött be a völgybe, ezért felmásztunk egy kisebb dombra, aztán amikor végre megjön a nap, akkor elkezdjük a sátor rétegeit külön szárítani. Theo is megjön az elveszett szamárral. Pancho este elment inni, aztán amikor a lefelé tartó hordárok meglátták, levitték egészen a faluba. De szerencsére a krumpliföldet nem zabálta meg, ez volt a nagy para, mert akkor fizetni kellett volna a gazdáknak. A lényeg, hogy szép lassan összekészülődtünk az utolsó szakaszhoz: 1000m lefelé. Soratában meleg zuhany és meleg ebéd, három nap után ez nagyon jól tud esni.

Our pijamas tonight: 2 pair of socks, thermo(sexy)pants, joggings, normal pants, baselayers, 2-3 jumpers, Erich also has thermo and coat and beanies and gloves. Still not enough. Fact: a part of our equipment - the super ventillated summer tent, the tacky matress from the warehouse and our almost invisible sleepingbags used in the past 14 months almost every day - are definately not for high mountain trekking.
Course the tent is covered with ice in the morning, so we are waiting for the sun to dry our stuff, cooking some coca tea during this time. Later Theo our guide is arriving back with Pancho, the lost mule, who went to the nearby river last night but was found by some porters who took him home to Theos house. Slowly everything is getting ready for the last 1000m downhill. In Sorata the hot shower and fresh food are quite good after the last 3 days.

3 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home