Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

csütörtök, május 31

Sillustani

Chullpas @ Sillustani, Puno, PeruPuno közelében két látványosság van: az úszó szigetek és a temetkezési tornyok. Utolsó hajókázásunk a Titicaca tavon nem a legkellemesebb élmény volt, ezért a romokra szavaztunk. A Sillustani egy félsziget a 3890m magasan fekvő Umayo tavon. Chullpák, azaz olyan tornyok, amelyekbe egész nemesi családokat temettek el, az egész Altiplanón vannak, de itt maradtak meg a legszebb állapotban. Elképesztő, hogy kötőanyag nélkül felhúzták a tornyokat, a legmagasabb 12 méteres. A technika még az inkákénál is fejlettebb volt, mert a köveket először hengerszeletre csiszolták. A félnapos túra helyett elmentünk kisbusszal, majd taxival (benne 9 ember: 3 elől, 3 hátul, 3 a csomagtartóban :) és visszafelé meghekkeltünk egy turistabuszt, így felárból kihoztuk a történetet.

The two main attractions around Puno are the Floating Islands and the funerary towers. The last time we were on a boat on the Titicaca Lake is rather forgettable so we opt for the ruins. Sillustani is a peninsula on Lago Umayo (3890m). These towers called chullpas can be found all over the Altiplano but these are the most impressive in number and condition. Incredible how they could build them without any material among the rocks. Some are even 12m high. You can visit this place on a half day tour. Of course we went on the adventerous and budget version: collectivo, taxi with 8 passengers and a hitching a tourist bus on the way back. Finally, it was a 2 for 1.

18 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home