Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

szerda, március 7

Apple crumble

Erich napi 1900 kiló almát szed. Ezen felül olyan sokat hoz haza, hogy nem bírjuk megenni. Egy része a hostel ingyenes kosarában landol, egy másikból pedig finomságot készítek.

Every day Erich picks about 5 bins that equals 1900kg of apples. Furthermore he brings home heaps, that we eat raw or put in the free basket of the hostel. And some of them I use to make this delicious apple crumble.

Zabos almamorzsa - Apple crumble
Hozzávalók/Ingredients
4 alma/apples
200 gr wheatgerm / búzacsira (?)
200 gr zab/rolled oats
egy kis vaj/little butter
(barna)cukor ízlés szerint/ (preferably brown) sugar according to your taste

Az almákat kicsumázom és felszeletelem kb 32 darabra :) A héja marad. Kivajazott tepsibe teszem. Egy tálban összekeverem az olvasztott vajjal a többi összetevot és az egészet ráöntöm az alma tetejére. Az elomelegített sütoben 200 fokon 40 percig/aranybarnára sütöm.Ugye a sütésben az a szívás, hogy nem lehet közben korrigálni, mint a fozésnél. Itt viszont a hiba legfeljebb annyi lehet, hogy az alma ropogós marad. A vaj a tetején nem fontos, a cukor is kimaradhat. A dara meg a zab meg annyi amennyi, lehet jobban vagy kevésbé ropogós, mindenképp finom :) Jó étvágyat!

After removing the core of the apples, with the skin on I cut them to about 32 pieces :) I place them in a tray that is covered with a little butter. I melt some butter in a bowl and mix it with all the other ingredients. The crumble goes on the top and the whole thing is placed into the preheated owen. Baking is on 200 C (have fun converting to F :) for 40 minutes (thanks God time is the same :) or till it is golden. No chance to fail since it tastes great even if the apples are crunchy. You can even leave out the sugar and the butter from the top. Even the oat and the wheatgerm could be more or less, just take it easy. Enjoy...