Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

péntek, február 16

Rotoiti - kicsi tó

A Lonely Planet útikönyvünk nem említi, de a helyi cseh kirándulómániások meséltek a Nelson Lakes nemzeti parkról. Ezért szombat délután felkerekedtünk, hogy meglátogassuk az egyik tavat. Elég sokáig álltunk egy keresztezodésben, végül felvett egy metodista pap, a felesége és velük utazott Ziggy, az uszkár. A nagy beszélgetésben elnézték a leágazást, így ok is eljöttek a tóhoz, pedig máshová indultak :) Az utolsó jégkorszak utáni olvadáskor alakult ki a két tó: Rotoiti és Rotoroa. Lehet túrázni, vitorlázni, horgászni, a tavakat körülölelo hegyekre felmászni, jó kis kalandos hétvégét csapni. Mi csak egy picit sétáltunk, aztán leült mellénk egy kínai kanadai, akivel franciául beszélgettünk még egy órát. Megkínált a gleccserek vizébol is, finom volt! Két 18 éves srác túráztatta az új motort a 79-es Datsunban, hazafelé ok vettek fel minket. Megtudtuk, hogy itt egy tanév 15-17 ezer dollárba kerül, ebben a menza és a szállás is benne van. És minimum heti 20 órát dolgoznak az egyetem mellett.

Rotoiti - small lake
It is not mentioned in the LP but the czech outdoor addicts let us know about the Nelson Lakes National Park. Last Saturday we hitched there, got a ride by a methodist minister, his wife and their dog, Ziggy. During the last Ice Age there were massive glaciers, later these filled the two lakes Rotoiti and Rotoroa. You can spend a nice weekend here with tramping, sailing, fishing, mountain climbing. We had just a small stroll and we ended up chatting in French with a Chinese Canadian for about an hour. He offered us the water of the Fox glacier, it was good. On the way back 2 18 year old guys gave us a ride in their Datsun from 1979. We have talked about university, they pay 15-17 thousands NZDs in the first year. And of course they work at least 20 hours a week.