Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

szerda, január 24

Curry a la Napier

Mivel hosszabb ideig egy helyben voltunk, igy a fozesben jobban el tudtam merulni. Napierben van Pak 'n Save, Lidl-szeru olcso kajabolt. Minden nap beszerezhettem a friss zoldsegeket, gyumolcsot. Ausztraliaval ellentetben itt lehet alkoholt venni, bar utlevel kell hozza, ha az ember 30 evesnel fiatalabbnak nez ki. Ami tetszik, hogy lehet tobb tucat magot, muzlit, edesseget grammra kimerve kapni :)

Hozzavalok 2 fore:
1 bogre barnarizs
2 nagyobb krumpli
1 repa
1 voroshagyma
1 szar szarzeller
1 marek foldimogyoro
1 dl tej
1 teaskanal curry

Elkeszites:
A rizst egy kulon edenyben megfozom. A krumplit (ha lehet, akkor hejaval egyutt) kockakra vagva egy nagy serpenyoben felteszem sos vizben foni. A hagymat 12 cikkelyre vagom, a repat es a zellert gond nelkul megeheto mereture. Amikor a krumpli puha, a vizet leontom es vajat teszek ala, amiben tovabb parolodik. Aztan beleteszem a repat, es a hagymat. A krumplin kivul semminek nem kell puhara fonie, eleg ha meleg es ropog! Ha a hagyma puhul, akkor a fakanallal szet lehet nyomni a cikkelyeket. Mehet a zeller es a mogyoro bele. Jobb ha a mogyoro nem sozott, akkor kell kulon egy pici so az egeszbe. A tejet egy bogreben osszekeverem a curryvel es leontom a zoldsegeket vele. Jo esetben a krumpli mar kezd szetfoni, mint a paprikas krumpliban es ettol kremes lesz az egesz. Yummy es kes sem kell hozza :)

1 Comments:

  • At 11:18, Anonymous Névtelen said…

    A barnarizst ossze kell keverni a krumplis zoldsegekkel a vegen, vagy csak kulon kell enni ????

     

Megjegyzés küldése

<< Home