Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

hétfő, január 8

Rotorua - Napier

maori kenuAz utolso aucklandi estet Clare es Brendan tarsasagaban toltottuk, akik nehany nappal melbourni (ejtsd: Melbn) tavozasunk utan erkeztek 3 het szabadsagra. Vicces volt megint osszefutni egy mindannyiunknak uj helyen, bar addigra mi mar mindent vegigjartunk, es kicsit untuk is Aucklandet.
Masnap begyujtottuk a munkakrol az infokat, es lestoppoltunk Rotoruaba, ahol mit ad isten, megint osszefutottunk veluk :) Mivel berelt kocsijuk van, siman elvihettek volna, ha kicsit jobban tervezunk. Helyette a 3,5 oras utat 5 ora alatt stoppoltuk le.A hetvege egy reszet egyutt toltottuk, beindult a kozos fozes es a lokal borok kostolasa. Megismertuk az elso magyarokat is, akik tortenetesen a hostelunkben dolgoztak. Nana, hogy nyugis szobat kaptunk :P
Rotorua, avagy a buzvaros, egy szuper jol elhelyezett, gejzirek ovezte termal-paradicsom. A varosban maszkalva mindenhol gozfelhoket lehet latni, ami neha eleg kellemetlen kenes szaggal jar, es mindenfele (ilyen-olyan viz, iszap) furdozesi lehetoseg van. Mint altalaban, szinte mindenki sportol valamit. Van egy bazi nagy to a varos szelen, kozel a tenger, szuper trekking utak vannak es rengeteg mountain bike palya (nemreg volt itt a vb). Ja, es lattunk hatalmas californiai fenyoket az egyik kozeli erdoben.
Hetfo reggel a sracok eldobtak minket Taupoba, ahonnan 40 perc varakozas utan egy szuper jo fej no elhozott minket nemhogy Napierig, de a backpackers ajtajaig. Mivel a 6 gyereke kozul 4 mar nem otthon lakik, felajanlotta, hogy ha Taurangaban jarunk, siman lakhatunk nala. Kicsit csaladiasabb mint az itteni, eredetileg borton, ma hostelkent uzemelo szallas, amit csak a feeling kedveert probaltunk ki az ejjel. Reggel igen vicces volt, hogy a hatizsakos turistak reggelizgetnek, a szallodas turistak, meg jonnek a jo dragan megvett bortonlatogato korutra :)
Hawkes Bay, vagyis az obol, amiben Napier fekszik, a helyiek egyik kedvenc udulohelye, mivel ez NZ legmelegebb klimaju terulete. A varost a 30as evek elejen teljesen hazavagta, egy 7.5 erossegu foldrenges. Az ujjaepites a kor divatjanak megfeleloen, tomeny Art Deco. Lehet jo kis felnapos korutra befizetni, meg a tulelokkel keszult riportot megnezni, potom par szaz dolcsiert. Vagy a lonely planet reszletes leirasat elolvasni es a megadott terkep alapjan vegigsetalni. Az info kozpontban meg ott megy a film for free :)