Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

vasárnap, április 22

El Vergel

Canon de Toro ToroAz idegenvezetőnket Jesúsnak hívják. 18 éves és 6 éve vezeti a turistákat. Ez itt nem nagy szám, a gyerekmunka az egyik legkomolyabb probléma Boliviában. Sok 5-6 éves gyereket látunk dolgozni: cipekednek, eladnak, koldulnak, pénzért énekelnek.
Szóval elindultunk Jesússzal a kanyon felé. Laza 4km gyalogút, a végén másfél km lépcső lefelé, ami sokkal könyebben ment a pánsípos zenei aláfestéssel. Egy földrengés során kettényílt a föld, a résben kanyarog a folyó, vízesésekkel tarkítva. Meg is mártóztunk :)
Délután másodszor is ellátogatunk a Pachamama Vasi múzeumba. Ez egy magán múzeum, 21 éven keresztül gyűjtögették a köveket, hihetetlenül elszánt arc a tulaj. Azt mondja, azért mert szereti a természetet, szerinte ez szép és jó érzés sok kő között lakni. Hát, a dinós falat én is elfogadnám :)
Mivel ez volt az utolsó esténk Toro Toroban, Lily ünnepi vacsorát tálalt nekünk. Egy egész tepsi sajttal töltött sült paprika leesett a földre, kár, mert ez nagyon finom lett volna. De jutottak az asztalra olyan érdekességek, mint héjában sült banán (sülnivaló fajta, nem érdemes a normál gyümölccsel próbálkozni), furcsa gyökerek, kukoricás süti és sörös fagyi.
Némi időt és elszántságot követel a Toro Toroban készült 93 kép megnézegetése, de megéri, még az elnökről is van kép :)

Our guide is called Jesus. He is 18 and works as a tour guide for 6 years. Kids working is pretty common here, starting about the age of 5 selling, singing, begging. Anyways, we headed to the canon de Toro Toro with Jesus. This starts as an easy 4 km walk which ends in 1.5 kms stairs down. While marching Jesus kept on playing music just for fun. The canon was created by an earthquake and there is a river running inside with a few waterfalls. We were bathing in these as well.
Sunday afternoon we have returned to the Pachamama Vasi museum for the second time. This is a private museum exhibiting stones collected in the NP over 21 years. Very impressive work. The nature is amazing and it is good to live surrounded by these beautiful stones - told us the owner.
This was our last night and Lily served us a special dinner. My preferred grilled pepper stuffed with cheese thing landed on the floor but we were not starving at all. Some more interesting things were fried bananas, grilled roots, corn cake and beer flavoured ice cream.
You need to dedicate some time to look at the 93 pics we took at Toro Toro (but go on, you can see the president too ;)

6 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home