Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

péntek, április 20

Umajalanta

A 7 km séta a faluból az Umajalantához önmagában elképesztő volt. Láttunk sok millió éves dinoszaurusz lábnyomokat és átvágtunk egy skorpió zónán, csípés nélkül. Aztán jött a barlangtúra Bolívia egyik legnagyobb barlangjában. 1 km mélységig lehet lemenni, igen szinte végig ereszkedtünk, hol négykézláb, hol kötéllel a derekunkon. A hegymászós tapasztalatok jól jöttek, de egy sisakot adhattak volna, mert nyilván a fejét veri be legtöbbször az ember. Láttunk gyönyörű cseppkő formákat, vak halakat és denevérszart. Nagy élmény volt, szerintem megyünk még barlangba mászkálni, amint lehet. A leégéstől legalább nem kell tartani :)

The walk to Umajalnta is an awesome 7 kms. We have seen a few dinosaur footprints and crossed a zone of killer scorpions. Bolivia´s largest cave is open to visitors till 1 km depth. Going down on our knees and with ropes is great fun. Though we miss the helmet and its painful a few times. We have seen amazing rock formations, blind fish and bat guano. Supercool adventure trip, hope to go to caves soon. No worries about sunburn :)

2 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home