Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

vasárnap, november 5

North Sydney

szobor
Szeretjuk a rossz idot - amig dolgozni kell, mert ez azt jelenti, hogy nem kell dolgozni. Esoben nem mosatnak kocsit a nepek. Igy lett, hogy most ket egymast koveto napom is szabadda valt. Ebbol az egyiket ellustiztam, amig Petra az etteremben volt, ma pedig atmentunk Eszak Sydneybe. Megszakertettuk a helyet ahol nehany evvel ezelott laktam, seta a parton es aztan at a hires-neves Harbour Bridgen. A hid egyebkent olyan dragan epult meg anno, hogy mai napig fizetnek az athajto kocsik - vagy mar csak lehuzzak oket :)
Atsetaltunk a Rocks-on, ami a legosibb negyed Sydneyben. He-he, meg, hogy osi.Egy semmi extra sztarolt utca, ahol legosibb epulet max 150-200 eves - na es akkor et eladjak mint TORTENELMET. Szal azert ezt barmelyik faluban megtalaljuk Europaban. Tortenelme itt csak az aborigiknek van, de azok nagyreszet kiirtottak meg regen.
Kesobb taliztunk Marcsival es irany a Bondi-Tamarama beachwalk, mar megtettunk ugyan, de most epp szoborkiallitas van, es azt nem akartuk kihagyni. Aztan megis. Csak az egyharmadat neztuk meg, de a napokban visszamegyunk mert egeszen jo. Talaltok itt nehany kepet.