Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

szerda, november 1

Easyland

Petrara varok. Helyszin: Zetland Hotel, barpult. P. az etteremben van, nemsokara vegez. Kerek egy Tooheys-t, az "uj" verziot. Hogy mi kulonbozteti meg a regitol? ne kerdezze senki. Legfeljebb a cimke. Ez kek, a regi piros. [Valaki egyszer megszamolhatna hany Uj/new termeket lat egy nehany perces reklam-blokban.] Mit olvasol? kerdezi a mellettem a pultot tamaszto Mike, eddig nem is tudtam, hogy a vilagon van. Mutatom a konyvet [Hamvas] - nem fogod erteni, magyarul van. Nem baj, elmondod mirol szol? Aha...Ennyit a zarkozottsagrol. Es akkor van meg a ket alapmondat: "no worrys" es "take it easy". Ezeket nem egyszeruen hasznaljak, inkabb a mentalitas alapformajat jellemzik. Csak semmi panik. No para. Az elso alkalom mikor feltunt a dolog, kora reggel volt, az alattunk levo kavezo nyitott, mi pedig mentunk melozni. Dumaltunk ket mondatot a hozzam hasonloan felig alvo pultos sraccal, es jot nevetve elvaltunk. Szep napot, mondom, keep it easy, hangzik a valasz. Azt eddig is tudtam, hogy az ilyen konnyedseg ellenere figyelnek a masikra, mert a tobbi angolszasz orszaggal ellentetben, mindig is ugy tunt, hogy pl. a "how are u?" kerdesre adott valasz, sokkal megfontoltabb, kevesbe formalis.Egy masik alkalommal mikor Petrat az allomason vartam, eleg keso leven, az allomason lodorgo embereket vegigkerdeztek az ellenorok, hogy miert is vannak ott. A mellettem levo parrol kiderult, hogy csak a lany utazik, a fiu csak kikiserte. Mivel nincs jegye, kivul varakoznak. Kapu nyilik. Kiserd le nyugodtan a peronra. Nem kell itt kint allnotok.
And you mate? Ez voltam en. Mondom mi helyzet. Es honnan jon a lanyzo? Centraltol. Ok. Eltelik jo 10 perc, meg mindig ott allok. Ellenorok kimennek cigizni, majd vissza. Akivel beszeltem ramnez. Semmi? Semmi, mondom. Nem tudod felhivni, hogy mi van vele, kerdezi. Nincs telom. Szamot tudod? Igen. Akkor itt az enyem, hivd errol. No worrys, hesegeti az ellenkezesem.
Ilyen egy hevenyeszett, szociologiai szempontbol nem reprezentativ, egyoldalu kep. Lehet, hogy voltak "kellemetlen" szituk is, csak szimplan nem emlekszem rajuk.
Tervezes ugyeben annyi elorelepes tortent, hogy nagyjabol latjuk az ausztraliai korutat. Megvalositas szinten, 14-re vettunk is ket repjegyet Cairnsbe. Ha mar a fonokeink vegleg atalltak a sotet oldalra, akkor mi huzunk melegebb eghajlatra. Keep it easy :)
Kepek a hetvegi setarol