Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

hétfő, október 16

Noies ellenpont, írok kicsit a konyhai tapasztalatokról. Csütörtök óta felszolgálok egy hotel büfé-éttermében, végre egy laza meló. Minden vendég a pultnal rendel és fizet, aztán vagy kivisszük a kész kaját, vagy kap egy "buzz"-t es akkor odacsörgünk neki, hogy jöjjön érte. Néha felszolgálunk rendesen, ezért megtanultam 3 tányért vinni, 2 bal és 1 jobb kézben. Nincs egyenruha, csak egy falatnyi fekete kötény, totál olyan a hangulat, mint a filmekben :)
A mosogatógépbe pakolásnál segíteni kell, és megint rájöttem, hogy a konyha a legjobb hely a világon. Egyszeruen csak tök jó ott lenni, látni ahogy készülnek a szép, sok salátás ételek.
A tisztaság kérdésében nagyon lazák az ausztrálok. Mint az autómosóban a gozborotva, itt is az ero a hatalom, leginkább zuhannyal kerül le a dzsuva a tányérokról. Aztán minimális! mosogatószer, öblítés és kész. Az evoeszközöket ezek után egy szinte feketére koszolódott ronggyal kell polírozni : A kedvenc feladatom pedig a következo: szalvéta átlósan letesz, rá 1 kés és 1 villa, szalvéta fel, sarok behajt, teker, csücsök a pohárban bevizez, ragaszt, voilá :) Teljes meditáció ezt csinálni 20 dolláros órabérben :)