Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

szombat, október 7

MVP: meló, vízum, piknik

Kis tiki-taki után, mára lebeszéltünk egy találkát Shelivel (ot 2003ban ismertem meg itt) és Orival (a barátja), akit csak az Indiában töltött 8 hónap során készült képekrol ismertünk.
De mindenekelött a vizumkérdést kellett rendezni. Reggel irány az "Immigration office", ahol negyed óra után sorra is kerültünk. Háromszor annyi ido és több ügyintézovel folytatott csevej után - mindez alatt folyt a nyomozás, hogy ki, mit és hol rontott el - abban maradtunk, hogy holnap reggel kell hívnunk oket, vajon már nyomtatható-e a vizum. Közben nekik be kell szerezniük az "overseas" rekordokat, amiket a reptéren igényelt vizum felülírt a rendszerükben! Szerencsére abban mindannyian egyetértettünk, hogy ez a vizum jar a Petrának, és meg kell kapnia. Na, majd reggel meglátjuk...
Már Párizsban felállítottunk egy olyan (empírikus alapokon nyugvó) tézist, hogy ha délig nem intézünk el csomó mindent, akkor annak a napnak lottek. A mai meghazudtolta önmagát, hiszen már majd 1 óra volt mire végeztünk a hivatalban. Irány a Paddies market, sikertelen papucsvadászat, aztán haza, kaja, fürdoruha, ha esetleg beesünk egy beachre Shelliékkel. Késtünk jócskán a taliról, van még ido alapon neteztünk kicsit, és beugrottunk egy Subwayba is, hátha ott is jol jönnek azok az overseas tapasztalatok. Válasz, nem, nem, de azért add meg az elérhetoségeidet. Irány Glebe, egy kellemes, sok caffes kerület, és kis vizparti pique-nique. Fél óra és csörög a manager, hogy hát o mégis csak tudja hogyan is lehet azt, amit egyébként nem lehet - turista vízumal dolgozni :) Szal csak ugorjunk be amint lehet - szombaton lesz Petra elso napja.
Innen futás két sarokkal arrébb, ahol 6ra volt egy rendez-vous-m meló ügyben - egy autómosóban, hehe. Szokásos kör, milyen vízumod van? (kérdi ezt egy már állampolgár szlovák faszi:) tagadhatatlan kelet-európiai akcentussal) turista! lehet azzal dolgozni? nem tudom! OK, akkor holnap délután tréning és másnap már mehet a meló. Na, ez eddig annyira cool, hogy még nem is akarjuk elbízni magunkat.