Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

vasárnap, október 1

Hello Sydney

Szombat este megerkeztunk Sydney repterere. A vizumom nem stimmel, sokszor `2 minutes` varakozas utan kaptam egy 30 napos vizumot. Ezzel, es a magyarorszgai kovetseg papirjaval a heten el kell inteznem a turistavizumot az immigration office-ban. Nem lesz egyszeru :(
Szombat este elsetaltunk a kikotobe, nagy porges volt, csak eppen hullafaradtak voltunk. Vasarnap reggel eljottunk az elso hostelbol es Bronte Beachen letettuk a nagy zsakokat.
A szallaskeresessel eleg lassan haladtunk, az egesz napot buszon toltve megjartuk Bondi, Coogee es Maroubra Beacheket. Coogeen par perccel elottunk kivettek a szobat, Maroubran pedig nem volt butorozva, es 40 perc busszal a belvaros!
A kozlekedes kulonben nagyon furcsa. Metro helyett vonatok vannak, de a belso korben, ahol minden vonat jar, ott is akar 15 percet kell varni a kovetkezo vonatra. Olyan, mint a parizsi RER, 2 szintes, es semmi hangja sincs. A buszok a reggeli es esti csucs kivetelevel szinten 15-20 percenkent jarnak. Nem erzem meg, hogy lehet ilyen lassan elni, 15 perc alatt kb. 1-1,5 megallot le lehet gyalogolni. Vagy itt mindenki annyi laza es raer, hogy idoben elindul es turelmesen uldogel a megalloban?
Este egy masik hostelbe jottunk, egy sarokkal odebb a Kings Crosson. Itt ingyen van a net, hat este megint raugrottunk a gumifa portalra. Lett is izgalom, mire fel tizkor telefonaltunk es 23h lakasnezoben voltunk.
Ma majdnem bekoltoztunk. A hirdetesben szereplo 2 diak helyett este egy csalad fogadott, ma meg meg ket kinai berlo feltunt... mi meg el.