Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

vasárnap, március 11

Greymouth - Franz Joseph

Marcsi pontosan érkezett, mi rendesen eltököltük az idot és elkéstünk. Kajtattuk egymást egy ideig + voltak még technikai akadályok is, de megoldottuk. Aztan irany az Déli Alpok. Az egyik gleccsert egy osztrák faszi (Julian Haast) "fedezte fel", el is nevezte gyorsan a fonökrol. Utközben benéztünk Hokitikába: jáde múzeum & sült hal, aztán nyomás tovább egészen Pukekura világvárosig. Kemény két lakosa van a helynek, az opusszum húsos pitéjük pedig világhiru. Egy ausztrál importálta az elso oposszumot, aztán elszaporodtak, elszabadultak és mára a legnagyobb kártevoi az erdoknek. A fák tetejét csontra lezabalják, úgy néz ki, mintha megégett volna. Volt a kávézónál egy szelíd szarvas, megsimogattuk és boldogan megette a borzalmas lime fagyit. Ezután egészen az Ianthen tóig jutottunk, volt fürdés a lazacokkal teli tóban. Estére megérkeztünk Franz Joseph faluba, kaja, pia, jacuzzi - utóbbi kifejezetten jól esett, foleg hogy fogalmunk sincs mikor láttunk utoljára kádat.
Petra: Felvetted a bakancsot a pizsamádhoz?
Marcsi: Aha, nincs más cipom.
Ezzel a két mondattal vágtunk neki a spontán éjszakai túrázásnak, hogy megnézzük a világító hernyókat. Fotó sajna nincs róluk - el kell jönni, meg kell nézni, mert elképeszto a millió kis világító pont a sötét erdoben.

Marcsi has arrived but we couldn't make it on time so we ended up running after each other in Greymouth. Finally, we met and started off to the Southern Alps.One of the glaciers was 'explored' by an Austrian (Julian Haast) and he named it after his boss, Franz Joseph. On the way we stopped at Hokitika for a short visit to the Jade Factory and picked up some takeaway fish and chips. There is a village called Pukekura with two habitants. They run a café world famous for its possum pie. Possums were imported by an australian but they escaped free and now are eating the top of the trees so badly that they are hunted. At the bushman café there was a deer who was eating our icecream. Further on we plonged into Lake Ianthe. Later the evening we have arrived to the metropolis of Franz Joseph, food, and drinks and a spa - we couldn't remember when was the last time we took a bath.
Petra: Did you put on your boots with your pijamas?
Marcsi: Yeah, I have no other shoes.
We started our sudden glow worm trip with these two sentences. Thousands of tiny shining points in the forest - a must see but no photos, sorry :)

1 Comments:

  • At 07:57, Anonymous Névtelen said…

    Opusszum húsos pite... jajjajjajjaj :-)

     

Megjegyzés küldése

<< Home