Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

szerda, március 28

Antofagasta

Szal nyomtuk ezerrel ezt a buszozast, olyan tajon, hogy csudi. A latvany pontos leirasat egy tobbek altal vitatott heideggeri terminusz technikusz fejezi ki leginkabb > A SEMMI VAN.
Lehet itten analitikusan nekifutni ennek a dolognak, de ha valakit kivagnak arra a "tajra" amin 15 oran at buszoztunk, azt ugy letaglozza az empiria, mint bantu negert a mocsari laz.
Aztan meg a mi arcunkra konyokolt ki a dobbenet mikor 19 ora utan kinott egy varos ebbol az iment emlitett semmibol. Jo, nem volt az a metropolis, de meg igy is ketszazparezren lakjak, es mit ad isten itt testesult meg Petracsek fogyasztoi alma - este 10kor minden nyitva van. A postatol a konyvesboltig - minden. Az utca meg tele emberekkel - persze kv reggel 9 elott nyista. Ment a teblabolas a kikotoben, mire olyat kohogott valaki, hogy belerezzentem - odakapom fejem, kissebb tengeralattjaro meretu oroszlanfoka fulladozik pont elottunk, pelikanok surrannak folottunk - idill a kobon + halszag :)

Oh, yeah. 19 hours bus ride through a landscape best described in heidegger terminology: Nothing IS. All analitic minds can be invetsigated if dropped there for a couple of days. Then get surprised when a town is growing out of this big nothing. Not a metropolis, but still more than most NZ places, and its a good spot for shopping cos everything is open till late night. Course this means no coffee before 9 am. As walking in the harbour we heard this strange cough - a sea lion is just swiming by while pelicans fly over our heads. Ideal moment except for the smell of fish.