Menjünk le délre!

vagy északra? nu, utazunk az tuti :-) Ez egy utinaplo a deli felteken valo csavargasrol es van egy kulon fotogaleriank: http://www.flickr.com/photos/7773759@N02/

csütörtök, december 21

Hobart derbi

Humbug Point, Bay of Fires Kicsit borus, szemerkelo esos reggelen kialltunk stoppolni Derby vilagvaros highwayjanak (ketsavos mellekut) egy pontjan. Cel, megtenni a 65 km tavolsagot St Helenig, megnezni a Bay of Fires nevu partszakaszt, ahonnan majd lecsorgunk a part menten, kis szerencsevel Bichenoig. Laza 30 perc utan egy otvenes jogi-raszta fazon (es kutyaja), kocsijanak teljes atrendezese utan, eldobott minket egy Waldborough nevu helyig. Kis spiritualis csevej es mar ott is voltunk. De hol a varos? Vagy a falu? Ket haz, mindket oldalon egy. Meg egy minikeresztezodes sem volt a kornyeken, auto meg tizpercenkent, a masik iranyba. A kettobol az egyik haz egy hotel hotel!(?) tulajdonosa meghivott egy kavera, es mondta, hogy ha ESETLEG! nem vesznek fel (eltelt husz perc, ket auto a masik iranyba), majd a postas, fel egykor elvisz minket. Ok, relax.
Eppen beszurcsolom a kavet, idosebb emberke, kocsi atrendezes es irany St Helens. Az idegenvezetoi kepessegekkel megaldott oregur kalauzolasaval delre ott is voltunk. Ket tovabbi kutyas-kocsiatrendezos fuvarral kimentunk az obolhoz es vissza is jutottunk a varosba. Az obol neve egyebkent az elso telepesek fantaziajat dicseri. Az ott ego aborigi tuzek alapjan elneveztek Bay of Fires-nek. Voros sziklak, szuperszep homok, zold tenger, kiraly hullamok. Az egyik legfeelingesebb beach, amit eddig lattunk, napsutesben es fusttakaro nelkul gondolom megszebb.
St Helelensbol a part menten terveztuk lejutni, kis szerencsevel Bichenoig. Par perc, kocsiatrendezes, Bichenoig jok is vagyunk ezzel a David nevu fodrasz/utazougynok sraccal. Aztan jott a hoppa, a part menti ut le van zarva a bozottuzek miatt. Eddig kb. 25.000 km2 egett le, ezt tudtuk a hirekbol. A valosag ennel sokkal szornyubb. Mikor kilometereken keresztul kiegett taj es leegett hazak kozott autoztunk, akkor ertettuk meg igazan, mit is jelent a "bushfire". Nem sokat vacilaltunk, irany Richmond, ahol Davidnek meg kellett szoborni 3 hajat, de felajanlotta, hogy ha vegez, elvisz minket Hobartig, sot ha akarjuk, ket nap mulva akar vissza Launcestonba, ahonnan a gepunk indul majd. Mivel a varoska nevezetessegeit (hid, templom) gyorsan letudtuk, gondoltuk nem varjuk meg a harom mosasvagasfestesdauer procesdurat, inkabb stoppolunk megint.
Pont egy oras varakozas utan egy sarga csoda akkora satufekkel allt meg, hogy orom volt nezni. "Sorry about that" vigyorgott az ember es eldobott minket Hobart peremeig, ahonnan a buszsofor 1$ "mert karacsony van" aron behozott a varoskozpontig. Kaveval egyutt summa 4.5$ koltottunk utazasra, es megtettunk 300 kmt :)

6 Comments:

  • At 16:23, Anonymous Névtelen said…

    Boldog Karácsonyt Nektek! :-)

     
  • At 12:03, Anonymous Névtelen said…

    igen, mi is csatlakozunk az ünnepi jókívánságokhoz!

    puszi nektek!

    ia és peti

     
  • At 12:03, Anonymous Névtelen said…

    igen, mi is csatlakozunk az ünnepi jókívánságokhoz!

    puszi nektek!

    lia és peti

     
  • At 13:00, Anonymous Névtelen said…

    Boldog Karacsonyt Nektek,

    Puszi Marcsi

     
  • At 09:34, Blogger petracsek said…

    huha, sziasztok! boldog karacsonyt nektek is :)

     
  • At 06:27, Anonymous Névtelen said…

    Kellemes Karacsonyt es mar elore is Boldog uj evet kivanok Mindenkinek!
    Eric!
    Ezt azert nezd meg:)
    http://pattayasmile.blog.hu
    Fradika

     

Megjegyzés küldése

<< Home